COMUNICAT privind Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Vâlcea a încheiat contracte de finanţare cu 56 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT-uri) din judeţul Vâlcea pentru realizarea lucrărilor de cadastru general în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF).

Finanţarea acestor lucrărilor de înregistrare sistematică este asigurată din bugetul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin intermediul OCPI Vâlcea, în baza OUG nr. 35/2016 care facilitează înscrierea cu prioritate a terenurilor agricole în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară.

Din cele 89 de UAT-uri din judeţul Vâlcea (din care 85 eligibile), au semnat contracte de finanţare 56 de UAT-uri, reprezentând un număr estimat de 101665 de imobile. Pentru anul 2016, suma alocată realizării lucrărilor de înregistrare sistematică în judeţul Vâlcea este de 11745000 lei. Valoarea finanţării este în cuantum de 60 de lei per carte funciară.

Lista UAT-urilor cu care OCPI Vâlcea a semnat contracte de finanţare până la data de 06.09.2016: Alunu, Băbeni, Bălcești, Berbești, Bunești, Crețeni, Dănicei, Drăgăşani, Drăgoești, Frâncești, Galicea, Ghioroiu, Glăvile, Grădiștea, Guşoieni, Horezu, Ionești, Lăcusteni, Lădești, Laloșu, Lăpușata, Livezi, Lungești, Măciuca, Mădulari, Mateești, Mihăiești, Milcoiu, Mitrofani, Nicolae Bălcescu, Ocnele Mari, Orlești, Păuşeşti, Păușești-Maglași, Perișani, Pesceana, Pietrari, Popești, Prundeni, Roeşti, Roșiile, Runcu, Scundu, Sinești, Șirineasa, Slătioara, Stăneşti, Ștefănești, Stoenești, Stoilești, Șușani, Sutești, Titești, Vaideeni, Vlădești, Voicești.